Weg met droge handen in 5 tips!

Weg met droge handen in 5 tips!

Vooral tijdens de wintermaanden krijgen veel mensen last van droge handen. Koude, wind, water en zeep zijn vaak de boosdoeners en zorgen voor gevoeligheid en irritatie.

Hier enkele tips om droge handen te voorkomen:

Tip 1: draag handschoenen
Vooral wie vaak in contact komt met water of chemische producten draagt beter handschoenen om de handen te beschermen. Om je handen te beschermen tegen de koude draag je ook beter handschoenen tijdens de koude wintermaanden.

Tip 2: smeren, smeren, smeren!
Behandel je handen met een hydraterende crème om het vochtgehalte in de huid weer op peil te brengen. Voor sterk uitgedroogde handen gebruik je best een intensief voedende crème. Deze legt een isolerend laagje op de handen en is waterbestendig. In tegenstelling tot wat je zou denken dringt deze crème snel in de huid en voelen de handen niet plakkerig aan.

Tip 3: gebruik aangepaste producten
Zeep is enorm agressief voor de handen. Gebruik een PH-neutrale zeep of een wasolie om uitdroging te voorkomen. Spoel de handen goed na zodat er geen zeepresten op de huid achterblijven en droog ze goed af. Gebruik een hydraterende crème na elke wasbeurt.

Tip 4: drink voldoende water
Om de huid van binnenuit te hydrateren drink je best veel water en beperk je het gebruik van alcohol en cafeïne.

Tip 5: zorg voor een goede luchtvochtigheid
Warmte en droge lucht zorgen ervoor dat de huid sneller uitdroogt. Een luchtbevochtiger, of simpelweg een bakje water aan de verwarming hangen zorgt ervoor dat de lucht binnenshuis niet te droog wordt. Zorg ook zeker voor voldoende verluchting in huis, ook tijdens de wintermaanden.

Voorkomen is beter dan genezen. Eens er kloven in de handen ontstaan zijn deze moeilijk te genezen. Uriage ontwikkelde speciaal voor kloven een herstellende zalf. Deze werkt verzacht, isoleert het huidoppervlak en herstelt de huid snel.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.