Wees griep te slim af met deze tips!

Wees griep te slim af met deze tips!

Het griepseizoen komt er weer aan. Griep of influenza is een virusinfectie van de bovenste luchtwegen.
De belangrijkste preventiemaatregel tegen griep is vaccinatie. Voor risicogroepen zoals 65 plussers, chronisch zieken of zwangere vrouwen is het aangewezen zich te laten vaccineren tussen half oktober en half november.
Griep is erg besmettelijk en kan snel worden overgedragen. Deze tips kunnen voorkomen dat je zelf besmet geraakt of anderen besmet.

TIP 1:
Bedek je neus en mond bij niezen of hoesten. Gebruik hiervoor liefst een papieren zakdoekje. Gooi dit na gebruik onmiddellijk weg. Als je geen zakdoekje bij de hand nies in je elleboogplooi in plaats van je hand, virussen worden namelijk vooral overgedragen door handcontact.

TIP 2:
Was je handen regelmatig met water en zeep en gebruik handalcohol. Gebruik voor het afdrogen van de handen papieren wegwerpdoekjes in plaats van herbruikbare handdoeken.
Assanis antibacteriële gel is verkrijgbaar in verschillende formaten, van een pocketformaat voor in de handtas tot een family pack van 500ml voor het hele gezin. Bacteriën en virussen worden gedood zonder spoelen, je handen ruiken fris én voelen niet plakkerig aan.

TIP 3:
Bewaar voldoende afstand (1 à 1.5m) van andere personen, zeker tijdens hoesten of niezen.

TIP 4:
Raak je neus, mond of ogen zo weinig mogelijk aan met je handen.

TIP 5:
Reinig deurklinken, lichtschakelaars, telefoons, … regelmatig.

TIP 6:
Zorg voor een goede conditie, beweeg voldoende en zoek de buitenlucht op. Zorg voor een goede nachtrust en eet gezond, zo ben je minder vatbaar voor infecties. Verlucht ook regelmatig de ruimtes in je huis.

Kom langs in onze apotheek te Merelbeke voor meer info.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.