Kom de feestdagen goed door met deze 5 tips:

Kom de feestdagen goed door met deze 5 tips:

Goed kauwen 
Goed kauwen is een belangrijke eerste stap in de vertering. Onvoldoende gekauwd voedsel is niet voorbereid op de vertering en kan voor maag-en darmongemakken zorgen. Trager eten zorgt ervoor dat sneller een verzadigingsgevoel zal optreden en je je niet snel zal “overeten”.

Drink voldoende (water)
Hydrateren is belangrijk voor een goede vertering. Het zorgt bovendien voor de afvoer van afvalstoffen. Een glaasje cava of wijn kan zeker, maar drink tussendoor voldoende water om je vochtbalans op peil te houden.

Honger jezelf niet uit voor het feestmaal
Ga nooit met een lege maag aan tafel. Het lijkt misschien een goed idee om jezelf uit te hongeren voor een zware maaltijd, maar niets is minder waar. Net omdat je honger hebt ga je meer en sneller eten dan gewoonlijk en maak je bovendien ongezondere keuzes. Eet liever een voedzaam ontbijt en een lichte maaltijd zoals soep, een slaatje of yoghurt als lunch.

Bewegen
Plof na het dessert niet onmiddellijk in de zetel, maar nodig het gezelschap uit voor een korte wandeling. Bewegen stimuleert peristaltische bewegingen in je lichaam wat zorgt voor een vlottere vertering.

Gember
In de Chinese geneeskunde staat gember al eeuwenlang bekend om zijn positieve werking op de spijsvertering. Geen fan van gemberthee? Gember bestaat ook in capsules, waardoor je de positieve effecten kan ondervinden zonder de sterke smaak. Deze zijn bovendien geschikt voor kinderen en zwangere vrouwen. Spring gerust eens binnen in onze apotheek te Merelbeke voor meer informatie. 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.