Goede voornemens? Het is nooit te laat om te stoppen met roken.

Goede voornemens? Het is nooit te laat om te stoppen met roken.

Wil jij dit jaar stoppen met roken? Veel mensen stoppen onvoorbereid en grijpen al snel terug naar de sigaret. Hier enkele tips om dit keer wél te slagen. 

Allereerste vereiste om te stoppen met roken is een goede dosis motivatie. Neem een duidelijk besluit om te stoppen en kies een stopdatum die bij je past.
Je kan ervoor kiezen om “cold turkey” te stoppen zonder hulpmiddelen of door nicotinevervangers te gebruiken om ontwenningsverschijnselen zoals nervositeit en prikkelbaarheid te minimaliseren.

Nicotine pleisters zorgen voor een continue nicotinespiegel in het bloed. Op deze manier ontwen je langzaam van de nicotine. Desondanks kan de drang naar een sigaret blijven bestaan door de mentale verslaving aan te roken.

Om je kans op slagen te vergroten kan je een combinatie van verschillende nicotinevervangers gebruiken. De nicotinepleister zorgt voor een continue nicotinespiegel in het bloed. Op momenten dat je het moeilijk hebt, kan je gebruik maken van nicotine kauwgom, muntjes, spray of inhaler om die acute drang naar een sigaret op te vangen.

Voor meer persoonlijke advies, tips en morele steun kan u steeds terecht in onze apotheek te Merelbeke.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.