Diensten

Uw huisapotheek in Merelbeke

Naast het verzorgen van uw (voorgeschreven) medicatie geven wij ook advies bij allerlei kwaaltjes zoals muggenbeten, kleine snijwondjes, enzovoort. Door onze uitgebreide opleiding kunnen wij antwoord bieden op uw medische vragen en indien nodig doorverwijzen naar de arts.

Sommige medicatie zoals puffers of aërosol zijn niet eenvoudig te gebruiken. Met behulp van onze testmodellen leren we u de juiste techniek aan om zo het geneesmiddel correct te leren gebruiken.

In het buitenland is de toegang tot geschikte of kwalitatieve geneesmiddelen niet altijd evident. Om zorgeloos op reis te vertrekken geven we  tips voor een reisapotheek aangepast aan uw noden en bestemming. We zijn op de hoogte van de nodige vaccinaties indien u naar een verre bestemming trekt.

Opstellen medicatieschema

Bij een ziekenhuisopname is het belangrijk voor alle zorgverleners om te weten welke medicatie u neemt. Samen met u stellen we een medicatieschema op dat duidelijk weergeeft welke medicatie u op welk tijdstip neemt.

Vaak wordt medicatie in het ziekenhuis aangepast. Wij zorgen ervoor dat het medicatieschema steeds up-to-date blijft en gedeeld wordt met andere zorgverleners zoals uw huisarts. Fouten zoals het innemen van dubbele medicatie of interacties tussen geneesmiddelen worden zo geminimaliseerd.

Cosmetica-advies op maat

Een gezond lichaam en een gezonde huid worden steeds belangrijker.
Tegelijk worden we steeds meer blootgesteld aan schadelijke stoffen zoals luchtvervuiling, stress, zon, blauw licht door (computer)schermen. Om onze huid te beschermen tegen deze invloeden is het belangrijk deze goed te verzorgen.

We bieden verschillende merken aan zoals Caudalie, Uriage, Louis Widmer, Avene, Aderma, Eucerin, Les Couleurs De Noir, Filorga. Indien u een specifiek product wenst kan dit in veel gevallen gewoon besteld worden en wordt dit vaak dezelfde dag nog geleverd in onze apotheek te Merelbeke.

Met ouder worden veranderen ook de noden van de huid. Door specifieke opleiding en continue bijscholing geven we persoonlijk advies aangepast aan uw huidtype.

Op regelmatige basis organiseren we ook adviesdagen, waar u terecht kan voor persoonlijk advies en verzorging.

Verhuur en verkoop van hulpmiddelen en toestellen

In onze apotheek te Merelbeke beschikken wij over een bloeddrukmeter, verschillende aërosoltoestellen en een afkolftoestel (Medela Symphony) dat gehuurd kan worden voor een korte of lange periode.

Ook voor thuiszorgmaterialen zoals krukken, een rolstoel, rollator, ziekenhuisbed, toiletstoel kan u bij ons terecht. Indien er terugbetaling door de mutualiteit voorzien wordt, zorgen wij voor de nodige documenten om dit in orde te brengen. Als Zorgpunt-apotheek beschikken wij over een breed gamma dat kan wedijveren met diverse thuiszorgwinkels. Via deze link kan u 24/7 het gamma voor verkoop en verhuur bekijken en bestellen.

Indien u nood heeft aan zuurstoftherapie, regelen wij de levering van een zuurstoffles of – concentrator aan huis. Deze kunnen in de meeste gevallen nog dezelfde dag geleverd worden.

Moeder en kind

Vanaf de zwangerschap staan wij paraat voor advies over voedingssupplementen, medicatie tegen bijvoorbeeld misselijkheid en cosmetica tegen striemen of zwangerschapsmasker.

Na de geboorte kan u uiteraard bij ons terecht voor de verschillende melkpoeders of het huren van een afkolftoestel Medela Symphony. Voor de babyhuid adviseren we producten van Mustela, Galenco, Uriage of Aderma. Verder zijn we ook verdeler van de fopspenen van Suavinex.
Onze persoonlijke ervaring helpt ons antwoord te bieden op al uw vragen.

Voedingsadvies voor sporters en niet-sporters

Het gamma voedingssupplementen is immens. Door te peilen naar uw noden en verwachtingen helpen we u een weg te vinden door het grote aanbod en het gepaste voedingssupplement te vinden.

Sporters eisen veel van hun lichaam en hebben hierdoor nood aan specifieke sportvoeding. Door op het juiste moment de juiste supplementen aan te bieden krijg je bovendien een maximaal effect van de training. Onze apotheek in Merelbeke is verdeler van Sanas, dat kwalitatieve sportvoeding aanbiedt, zonder overbodige zoet- en kleurstoffen, sterke aroma’s en voedingszuren die voor maag- en darmlast kunnen zorgen.

Magistrale bereidingen

Wij hechten heel veel belang aan de kwaliteit van onze magistrale bereidingen. Om de kwaliteit van onze bereidingen te garanderen, nemen we regelmatig deel aan kwaliteitsgehalte bepalingen door de Dienst Geneesmiddelen Onderzoek.

Onze crèmes, zalven en gels worden bereid in een Unguator, een soort mixer die een goede verdeling van de actieve bestanddelen garandeert, heel hygiënisch is en bovendien ecologisch doordat de potten hergebruikt kunnen worden.